Gallery

Τι ζήτησα από τον Γερμανό: Ο «Δωδεκάλογος» του Ν. Νικολόπουλου στον Χόρστ Ράιχενμπαχ

Σε δώδεκα σημεία εστίασε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ν. Νικολόπουλος,μιλώντας σήμερα στο«Κουρδιστο Πορτοκάλι», για την χθεσινή συνάντηση που είχε μαζί με τον Υπουργό Εργασίας, κ. Ι. Βρούτση, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force), κ. Χ. Ράϊχενμπαχ στο Υπουργείο Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Εργασίας ζήτησε τη συνδρομή του κ. Ράϊχενμπαχ και της Task Force στα εξής σημεία:

1. «Εισροή» τεχνογνωσίας από άλλα κράτη της Ε.Ε. για την οργάνωση και λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας ώστε να αποφευχθούν επικαλύψεις με άλλες υπηρεσίες και δομές του Υπουργείου. Ως γνωστόν, η αρμοδιότητα της Πρόνοιας πέρασε μόλις την Τρίτη στην ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας από το Υπουργείο Υγείας

2. Υποστήριξη για τη σύνδεση των πολιτικών απασχόλησης με στοχευμένες πολιτικές κοινωνικής πρόνοιας.

3. Προτάσεις για νέες πολιτικές, ώστε να υπάρξει απεξάρτηση ομάδων πολιτών από προνοιακά επιδόματα, στα πλαίσια του εξορθολογισμού των δαπανών του κράτους.

4. Παροχή συμβουλών για καλύτερη και αποτελεσματικότερη ανάλυση των οικονομικών δεδομένων της αγοράς εργασίας και των πολιτικών απασχόλησης.

5. Προτάσεις για την οριζόντια ανασυγκρότηση δομών του Υπουργείου, ώστε να γίνει πιο ευέλικτο.

6. Τεχνογνωσία για την δημιουργία μόνιμου Παρατηρητηρίου Τεκμηρίωσης Προνοιακών Πολιτικών, επιτελικά στο Υπουργείο.

7. Προτάσεις για τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

8. Υποστήριξη για την δημιουργία εθνικού σχεδίου δράσης στο πεδίο «εργαζόμενος – φτωχός» όπως προβλέπεται και από το σχέδιο Ευρώπη 2020.

9. Παροχή τεχνογνωσίας για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο πεδίο της κοινωνικής φροντίδας.

10. Συμβουλές για την καλύτερη «ενσωμάτωση» των κοινωνικών εταίρων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις δράσεις στήριξης της απασχόλησης.

11. Υποστήριξη στα μοντέλα κοινωνικού διαλόγου, αλλά και οργάνωσης του ΣΕΠΕ

12. Περαιτέρω τεχνογνωσία για τις εταιρείες προσωρινής απασχόλησης.

«Πιστεύω ότι οι δράσεις αυτές μπορούν να υποστηριχθούν από εσάς, είναι επίσης στα πλαίσια ενίσχυσης του επιτελικού κράτους με ταυτόχρονη, όμως ενεργοποίηση στοχευμένων πολιτικών που θα επιτρέψουν δραστικότερη και ουσιαστικότερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, ζητώντας από τον κ. Ράϊχενμπαχ να υποδείξει πρόσωπα της Task Force που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τα παραπάνω ζητούμενα και σε συνεργασία με το Υπουργείο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα να συντάσσουν εκθέσεις προόδου.

Πηγή: Νίκος Νικολόπουλος

—————————————————————————–

Και η παραίτηση του κ. Νικολόπουλου:

«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.

Εύχομαι να κάνω λάθος.

Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.

Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη ,την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα».

Το επαναλαμβάνω και σήμερα.

Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.

Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.

Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.

Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι’ αυτό αγωνίζομαι».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s