Gallery

«Τι να πω», Ιουλίου

30/7

Μικρόβιο «ρατσιστίτιδας» και απύθμενης βλακείας έχει κτυπήσει. Ελβετός αθλητής αποβλήθηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες για «ρατσιστικό σχόλιο». Τι έγραψε; Αποκάλεσε τους κορεάτες αντιπάλους του «διανοητικά καθυστερημένους ηλίθιους». Αγαπητοί «ρατσιστόβλακες» το σχόλιο είναι προσβλητικό, όχι ρατσιστικό. Ρατσιστικό θα ήταν αν έλεγε πχ «οι κιτρινιάρδες είναι βλάκες». Καλώς απεβλήθη, αλλά για προσβλητικό, όχι ρατσιστικό σχόλιο. Έλεος. Τι «κουβελίτιδα» σας έχει καταλάβει όλους;

30/7

Μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που μας κάνει τρία χρόνια τώρα …στρατηγικό σχεδιασμό, στο «κόλπο» μπήκε και η …κυβερνώσα αριστερά, ο Κουβέλης. Αφού έκανε στρατηγικό σχεδιασμό στην αθλήτρια Παπαχρήστου, τώρα κάνει στρατηγικό σχεδιασμό και στα …προβλήματά μας.

30/7

Μην προβληματίζεστε αγαπητοί. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Στρατηγικός σχεδιασμός είναι. Το είπε ο Βενιζέλος.

30/7

Πολύ ωραία (συνεχίζει να) τα λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Να γίνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και να παταχθεί η φοροδιαφυγή, ώστε να μην χρειασθεί να γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Πανίσχυρος «τσάρος» της οικονομίας ήταν μέχρι πριν λίγο. Τι τον εμπόδισε να κάνει τη δουλειά του; Επί δύο χρόνια, επειδή ο ίδιος (και ο Giorgos) δεν έκανε τη δουλειά του γονάτισε μια χώρα. Σήμερα; Κουτοπονηριές Ευάγγελε.

29/7

Αντίθετος ο Βενιζέλος στις …περικοπές. Δίνει «σκληρή» μάχη για να …προστατεύσει το εισόδημά μας. Αφού, επί δύο χρόνια, το εξαφάνισε. Αλλά έτσι είναι ο Ευάγγελος. Όταν πρέπει να αποφασίσει, αντί να κόψει δαπάνες και φοροδιαφυγή, κόβει εισόδημα από όλους μας. Όταν αποφασίζει άλλος γίνεται …λαϊκός ήρωας. Οι νεοελληνικές κουτοπονηριές στην υπηρεσία της πολιτικής επιβίωσης.

27/7

– Πως είδες την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων;

– Σαν αγγλικό φαγητό. Αν είσαι Άγγλος, μπορεί και να το φας.

– Εγώ δεν είμαι.

– Ούτε εγώ.

27/7

Στο πρώτο τμήμα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων η αφήγηση της ιστορίας της πάλαι ποτέ κραταιάς Βρετανίας είναι νόμισμα με μια όψη. Στη δεύτερη, αυτή που λείπει, έχει κλοπές, ληστείες, δολοφονίες, λεηλασίες, καταπίεση και εξόντωση λαών, αρπαγή αγαθών και ιστορίας. Η αιμοσταγής Βρετανία.

27/7

Αλήθεια, ο καταιγισμός διαφημιστικών μηνυμάτων της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» (του Γιάννη Αλαφούζου) στα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχει …ο Γιάννης Αλαφούζος επιβαρύνεται, όπως κάθε άλλη διαφήμιση, με …τα νόμιμα (φόροι, κρατήσεις, κλπ); Ή δικά μας «μέσα», οι κρατήσεις …έξω;

26/7

Ριζοσπαστική πρόταση για τη ΔΗΜΑΡ και τις λοιπές …προοδευτικές δυνάμεις για αντιμετώπιση του προβλήματος του ρατσισμού, τουλάχιστον, σε ότι αφορά τους …Αφρικανούς. Αφού η χρήση του γεωγραφικού όρου «Αφρικανός» υποκρύπτει ρατσιστική προ-διάθεση, να προτείνει να αντικατασταθεί με τη λέξη «Νότιοι». Έτσι η νέα ήπειρος θα είναι η «Νότια» και επομένως όποιος αποκαλέσει πάλι τους προερχόμενους από την ήπειρο αυτή «Αφρικανούς» θα είναι σίγουρα ρατσιστής. Θα το ξεμπλέξει το πράγμα ο Κουβέλης.

Τώρα, πάντως, πάει να ξεμπλέξει μέτρα 15 δισ. για τους κατοίκους της χώρας που βρίσκεται βόρεια της Νότιας ηπείρου. Και εδώ υπάρχει πρόταση. Όποιος τον βρίσει για τα μέτρα να θεωρηθεί ρατσιστής. Και να αποκλειστεί …δια βίου από την επιβίωση (το τελευταίο το κάνει προκαταβολικά, με τα νέα μέτρα).

26/7

Πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης μοιράζει (στον εαυτό της) η υπερβολικά βιαστική να δείξει ότι, αν και μνημονιακή, παραμένει …»αριστερή», ΔΗΜΑΡ. Στην πλάτη μιας αθλήτριας. Αρχηγοί στα εύκολα και στην πλάτη των άλλων. Η κυβερνώσα …αριστερά.

25/7

Έλεος, άθλιοι υποκριτές. Κάνατε μια χώρα, επί 30 χρόνια, μπ…λο και βρήκατε την ευκαιρία να δώσετε μαθήματα …ήθους στην πλάτη μιας αθλήτριας. Φτου σας.

7/7

«Δεν θα έρθουν οι Γερμανοί εφοριακοί». Ε, ναι. Τι να τους κάνουμε κι αυτούς και την τεχνογνωσία μας. Οι δικοί μας είναι ξεφτέρια. Δεν βλέπετε πως πάνε τα έσοδα;

5/7

Υπάρχουν δύο κόσμοι: της ζωής όλων μας και των – μην είστε και επιθετικοί/άχρηστων – δημοσίων υπαλλήλων. Επειδή οι τελευταίοι – οι δημόσιοι υπάλληλοι – μας έχουν ζαλίσει με το πόσο διώκονται, συκοφαντούνται και υφίστανται περικοπές, δύο απλές ερωτήσεις:

1. Δέχονται ναέρθει οποιαδήποτε ομάδα ειδικών εγκρίνουν από το εξωτερικό να αξιολογήσει το έργο τους, τις πραγματικές ώρες εργασίας τους και την αμοιβή τους; (Μπα. Θα πηδάνε από τα παράθυρα οι άχρηστοι προνομιούχοι).

2. Μπορεί έστω και ένας από αυτούς να βρει την ίδια αμοιβή για την ίδια εργασία και συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα; Αν ναι, προτείνω να του δίνουμε εφ’ όρου ζωής τη διπλάσια αμοιβή – με τιμαριθμική αναπροσαρμογή – από αυτή που παίρνει σήμερα.

Επειδή η απάντηση και στα δύο είναι ΟΧΙ, ας μην προκαλούν. Ας συνεχίσουν να λεηλατούν τη ζωή μας ΗΣΥΧΑ, χωρίς πολλά πολλά. Γιατί μπορεί κάποια στιγμή οι υπήκοοι να ξυπνήσουν.. Και τότε …δεν θα τους αρέσει.

5/7

Κάθε μέρα τρεις ανακοινώσεις του Αλαφούζου για το πόσο καλά πάει η «Παναθηναϊκή – φέρτε λεφτά – Συμμαχία». Ήδη συγκέντρωσε 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Θα τα διαθέσει στις ανάγκες του Παναθηναϊκού; Μπα. Μήπως ξέχασε – όπως λένε – ότι τα πιο πολλά από αυτά είναι τα χρήματα που αυτός και άλλοι επιχειρηματίες είχαν ήδη βάλει, οπότε δεν είναι διαθέσιμα καθώς είχαν ήδη ξοδευτεί; Είναι έτσι;

4/7

Μέχρι το 2004, την 4η Ιουλίου, τη γιόρταζε μόνο ένας συμπολίτης μας, ο Γιώργος Παπανδρέου. Από τότε, τη γιορτάζουμε και οι υπόλοιποι και όχι γιατί είναι η αμερικανική εθνική εορτή.

(«κακία» εκείνων των ημερών)

4/7

Τι θα ψηφίσει το μέλος της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» Φερέϊρα, αν η ομάδα δεν πάει καλά και τεθεί θέμα απομάκρυνσης του προπονητή Φερέϊρα;

3/7

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εισηγήθηκε και ψήφισε πριν ένα χρόνο τη μείωση – με απολύσεις – των δημοσίων υπαλλήλων.

Σήμερα τάχθηκε κατηγορηματικά κατά …των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Τι μεσολάβησε;

Μα, οι εκλογές και το επίτευγμά του να πάει από το 45% στο 12%.

Με τέτοιες κουτοπονηριές, πάντως, βαδίζει σίγουρα προς μονοψήφιο την επόμενη φορά.

Προηγούμενο: “Τι να πω” Ιουνίου

 

Advertisements

One response to “«Τι να πω», Ιουλίου

  1. Παράθεμα: “Τι να πω”, Αυγούστου | καλύτερες μέρες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s