Gallery

Ο Σταύρος πήρε το όπλο του

Η χθεσινή επίθεση του ΒΗΜΑΤΟΣ στην τρόικα,που εκφράστηκε μέσα από το πρωτοσέλιδο του αλλά και το άρθρο του κ. Σταύρου Ψυχάρη, αιφνιδίασε το Μαξίμου,ιδιαίτερα για την οξύτητα των χαρακτηρισμών αλλά και για το συγκεκριμένο timing.

Ο Σταύρος Ψυχάρης ,με αφορμή όσα προβλέπονται στο σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην τρόικα με το άρθρο του που είχε τίτλο »Η Ελλάδα δεν είναι αποικία».

Παράλληλα το κύριο θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ, με τίτλο »Η Τρόικα κάνει μπίζνες», υποστήριζε ότι οι Ελληνικές τράπεζες θα περάσουν υπό ξένο έλεγχο με αποτέλεσμα 9 στις 10 επιχειρήσεις θα πτωχεύσουν ή θα πουληθούν αναγκαστικά σε ξένους.

Η αντίδραση του ισχυρού άντρα του ΔΟΛ προβληματίζει το Μαξίμου για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ένας λόγος έχει να κάνει με τις μέχρι σήμερα σχέσεις του Πρωθυπουργού με το Σταύρο Ψυχάρη που χαρακτηρίζονταν ως εξαιρετικές. Ο κ. Σαμαράς, αμέσως μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Ν.Δ, είχε προσλάβει τον γιο του κ.Ψυχάρη, Ανδρέα, στη θέση του διπλωματικού του συμβούλου.

Στις εκλογές του Μαϊου τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών και εξελέγη και Βουλευτής της Ν.Δ.

Πολλοί, από το σύστημα του Μαξίμου, απέδωσαν την κίνηση του κ.Ψυχάρη στην έντονη ανάγκη ρευστότητας που υπάρχει στο ΔΟΛ και στην ανάγκη χορήγησης δανείων από τις τράπεζες. Κάποιοι άλλοι τη συνέδεσαν με ενδεχόμενη δημοσιοποίηση των δανείων που έχουν δοθεί σε ΜΜΕ την τελευταία 20ετία.

Η πραγματικότητα όμως ενδέχεται να είναι διαφορετική.

Ο κ.Ψυχάρης, όπως εκτιμούν ορισμένοι,αποκλείεται να είναι μόνος. Τις απόψεις του τις συμμερίζονται και άλλοι και αυτό είναι κάτι που φοβίζει το Μαξίμου.

Περισσότερο όμως τους φοβίζει ότι δεν γνωρίζουν ποιοι άλλοι έχουν ταυτόσημες απόψεις με τον κ.Ψυχάρη και θα εκδηλωθούν τις επόμενες μέρες.

Είναι οι μεγαλομέτοχοι τραπεζών?

Είναι οι επιχειρηματίες στα ΜΜΕ?

Είναι παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας?

Μέσα στο 2013 θα εκκινηθεί η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων, με τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΠΑ να αποτελούν τα »φιλέτα». Το Μαξίμου φοβάται έναν επιχειρηματικό πόλεμο εγχώριων συμφερόντων που μπορεί να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση.

Πηγή: newsbomb.gr

(το πρωτοσέλιδο από το in.gr)

Όλο το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη εδώ:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2012 05:45 

Η Ελλάδα δεν είναι αποικία. Η ξεκάθαρη αυτή δήλωση οφείλεται σε όλους όσοι νομίζουν ότι αυτό που δεν κατάφεραν τότε οι μεραρχίες του Γ’ Ράιχ μπορούν τώρα να το επιτύχουν οι σαράφηδες της Ευρώπης!

Το σχέδιο για τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών από την τρόικα και τις παραφυάδες της, δημιουργεί την εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει περιέλθει σε καθεστώς διομολογήσεων. Φαντάζει χώρα υπό κατοχήν από ξένες δυνάμεις.

Είναι βαρύ για μια χώρα να υπακούει σε εντολές για εφαρμογή πολιτικής οικονομικής λιτότητας τόσο σκληρής που τείνει να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό. Είναι ακόμη βαρύτερη η διαταγή για απολύσεις, έστω και δικαιολογημένες, χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Είναι ακόμη χειρότερες οι εντολές της τρόικας, που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις και καταργούν κατακτήσεις των εργαζομένων…

Αλλά έστω ότι πρέπει όλοι να τιμωρηθούν, διότι έκαστος έχει το μερίδιό του στις ευθύνες – διότι πώς μπορείς να υπερασπισθείς υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα διορισμένους από το παράθυρο, κατά παράβαση του νόμου Πεπονή;

Ο τρώσας και ιάσεται – έστω για το παρελθόν…

Και φθάνουμε στις νέες ρυθμίσεις. Σε γειτονικές στήλες οι ειδικοί συνεργάτες του «Βήματος» παρουσιάζουν και αναλύουν τις νέες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να κινηθούν οι τράπεζες και να… αναπτυχθεί η Οικονομία.

Είναι καταφανές ότι αν δεν σκοπείται, πάντως μπορεί να επιχειρηθεί η λειτουργία ενός σχεδίου που θα σημάνει αφελληνισμό των τραπεζών και καταστροφή του κορμού της ελληνικής οικονομίας.

Η ελληνική κυβέρνηση και ιδιαιτέρως ο Πρωθυπουργός έχουν την υποχρέωση να παρεμποδίσουν όσους τροϊκανούς ονειρεύονται εξουσία και χρήμα.

Και εν είδει υποσημειώσεως: Οσοι ερευνούν για δάνεια των εφημερίδων ας γνωρίζουν ότι ο «θησαυρός» θα είναι άνθρακες. Και ότι οι εφημερίδες αυτής της χώρας μπορεί να εκδοθούν ακόμη και τετρασέλιδες – αλλά θα εκδοθούν και θα κυκλοφορήσουν, έστω χέρι με χέρι!

Πηγή: tovima.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s