Gallery

“Τι να πω” Δεκεμβρίου

31/12

Το 2012 τελειώνει σε λίγο. Τι μας αφήνει; Τους τελευταίους);) σπασμούς του συστήματος των στρεβλώσεων που μας έφερε ως εδώ. Τελειώνουν; Όχι ακόμα. Για πρώτη φορά όμως είναι σαφές ότι άρχισε το τέλος τους. Το οποίο θα έρθει μέσα από φλόγες.

Άρα, τι περιμένουμε το 2013; Να τελειώνουμε με το παρελθόν – με όποιο κόστος – και να αρχίσει η ανάταση. Όχι η …οικονομικίστικη «ανάκαμψη» της ελίτ των στρεβλώσεων. Η ελπίδα μας είναι στο «dna» όλων μας. Που κατά καιρούς είμαστε ικανοί για το χειρότερο, αλλά όταν βρεθούμε στη γωνία, γινόμαστε ικανοί για το καλύτερο.

Και όταν δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας τα νούμερα της καταστροφής των «νούμερων» που κυριαρχούν στη χώρα μας διαλύονται με ταχύτητα φωτός. Κι έτσι ο κάθε «αντωνάκης» στον πάγκο του κι εμείς ΜΠΡΟΣΤΑ.

Καλή χρονιά να έχουμε, ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ. Δημιουργικό και ευτυχισμένο το 2013 της ανάτασης (και της φωτιάς).

28/12

Σημίτης στην Frankfurter Allgemeine Zeitung με δύο στόχους:

1. Αφού συμφιλιώθηκε με την ιδέα ότι …το επίτευγμά του με την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ κανείς δεν αναγνωρίζει ότι έγινε με την πραγματική πρόοδο της χώρας, αλλά από το παράθυρο, λανσάρει νέα εκδοχή: στην ΟΝΕ από το παράθυρο, γιατί στην πραγματικότητα η ΟΝΕ δεν ήταν επίπεδο ένωσης ισότιμων οικονομιών, αλλά …σχέδιο προόδου των ασθενέστερων!

2. Ζητά νέες δομές για την Ευρώπη (συμπτωματικά τα ίδια υποστηρίζουν οι Γερμανοί). Ε, ας θυμίζουμε στο «αφεντικό» ότι παραμένουμε ζωντανοί και στο άρμα.

28/12

Στην «πυρά» ο Παπακωνσταντίνου, από όλους. Γιατί «βόλεψε» την οικογενειά του στην υπόθεση της λίστας. Ακούω το πολιτικό μας σύστημα (πολιτικοί και ΜΜΕ) να κραυγάζει και …να ανακαλύπτει ότι ένας υπουργός «βόλεψε» τους οικείους του.

Συνεπώς ή είναι ψεύτες ή βλάκες. Γιατί η κοινωνία όλη ξέρει και βοά για το ζήτημα αν υπουργοί και μεγαλοστελέχοι «βόλευαν» οικείους.

Η κοινωνία δεν το ανακαλύπτει τώρα. Η πολιτική μας ελίτ …ναι. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Προφανώς. Εξίσου, προφανώς, δεν έφθασε τυχαία ως εδώ η χώρα μας.

24/12

Πάγκαλος ο αστείος; Όχι. Πάγκαλος ο προκλητικός. Κυβερνούσε δεκαετίες. Ψελλίζει ένα «ναι, φταίξαμε»και κραυγάζει αμέσως μετά «φταίνε και τα άλλα κόμματα».

Πάγκαλος ο αμετανόητος. Αντί να ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη και να πάψει να προκαλεί, ψάχνει το άλλοθί του στο «μαζί φταίξαμε». Τα άλλα κόμματα είναι χειρότερα (κι ας κυβερνούσε το δικό του τα 20 από τα 30 προηγούμενα χρόνια). Ο λαός φταίει γιατί ήθελε να φοροδιαφεύγει, ήθελε ρουσφέτια, ήθελε,ήθελε. Κατά τον Πάγκαλο ο ηγέτης είναι που ακολουθεί κάθε …επιθυμία του λαού, αντί να αντιστέκεται και να τον βάζει στη σωστή ρότα.

Πάγκαλος, ο γνήσιος εκφραστής του συστήματος που μας έφερε εδώ. Και προκλητικά συνεχίζει να εκπροσωπεί την ελίτ που κατέστρεψε τη χώρα.

18/12

Κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο το γνωστό βιντεάκι «το πουλάκι τσίου». Δεν σας το θύμησε ο πεφωτισμένος ηγέτης Γιώργος Παπανδρέου με τη διαπίστωσή του «είμαστε όλοι μετανάστες». Σε άλλους πάλι θύμησε το γνωστό δημώδες «τρία πουλάκια κάθονταν». Είναι θέμα γενιάς τι θυμηθήκατε. Κοινός τόπος πάντως η (πικρή με όσα – μας – έκανε) ευθυμία που προκαλεί πλέον ο George.

18/12

Δεν ντρέπονται μερικοί «παπάδες». Μητροπολίτης δικαιολογούσε on camera την απαγόρευση ταυτόχρονης τέλεσης γάμου και βάπτισης πως νομίζετε; Με θεολογική τεκμηρίωση; Όχι δα. Στο ψητό ο «παπάς». Τεκμηρίωνε ότι δεν μπορεί να ξοδεύεις τόσα για τραπέζια και στολισμούς και την Εκκλησία να την πληρώνεις μια φορά για …δύο μυστήρια. Δεν ντρέπονται…

17/12

«Αντίθετη στην επαναφορά της βάσης του «10» η ΟΛΜΕ. Όπως ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της Ομοσπονδίας, ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσυφάκης, η εξέλιξη αυτή θα «στείλει» σε ΙΕΚ και κολέγια εκατοντάδες υποψήφιους, ενώ θα μείνουν πολλές θέσεις κενές στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα.»

Τι σχόλιο να κάνουμε; Ή νομίζει ακόμη κανείς ότι η κατάντια της χώρας οφείλεται αποκλειστικά σε «πολιτικούς και επιχειρηματίες»; Χωρίς τα υπόλοιπα «μπουμπούκια» θα είχαν υπάρξει όλοι αυτοί;

14/12

Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πολιτικός με τα άφθονα ακίνητα και τα 2 εκατομμύρια σε καταθέσεις. Που συνεχίζει κάθε τρεις και λίγο σε κάθε κάμερα να μας ενημερώνει πόσο …νοιώθει τον πόνο μας από τη φτώχεια που μας οδήγησε με τα χαράτσια (που μας βάζει). Όχι, Ευάγγελε. Με 2 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις δεν «νοιώθεις» καμία φτώχεια και κανένα ζόρι. Μην μας δουλεύεις κιόλας, γιατί είναι διπλά ενοχλητικό.

14/12

«Πανέμορφη» η πολιτική μας ελίτ (πολιτευόμενοι – επιχειρηματίες – ΜΜΕ). Έχει στήσει το πανηγύρι των τρελών για τη …θεσμική εκτροπή με το non paper του Καμένου στον Παπούλια και τεκμηριώνει με αυτό την ανακολουθία του. Μπορεί να ‘ναι κι έτσι. Αφού τους ενοχλούν όμως οι ανακόλουθοι πολιτικοί δεν θα ήταν λογικό να περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη αντίδραση για την …ανακολουθία των «ισοδύναμων», των μη «νέων επιβαρύνσεων» κλπ με τις οποίες οι κυβερνώντες εκπρόσωποί τους «έκλεψαν» ολόκληρη εκλογή (αυτή του Ιουνίου); Δύσκολο, ε;

13/12

«Μηχανισμός 63 μελών θα παρακολουθεί το κυβερνητικό έργο». Αντώνης: μάστορας επιπέδου Ανδρέα στον …περιορισμό του κράτους. Πως φθάσαμε ως εδώ; Με τη «σχολή» Ανδρέα. Πως συνεχίζουμε στα ίδια; Με τον καλό μαθητή Αντώνη.

12/12

«Υποχώρησε η ηγεσία της Βουλής στις αντιδράσεις των υπαλλήλων της». Αντώνη; Πάλι δύο μέτρα και δύο σταθμά; Από τη μια οι προνομιούχοι που διόρισες, από την άλλη τέλη και χαράτσια για εμάς; Έχεις σκεφθεί την πιθανότητα σε 2-3 μήνες, που θα μας έρχονται οι λογαριασμοί που κόβεις – σε εμάς, για να μην αγγίξεις το αγαπημένο σου Δημόσιο ή τη φοροδιαφυγή – ενδεχομένως θα δυσκολεύεσαι να κυκλοφορείς εκτός Μονάχου και Πύλου; Μάλλον όχι.

11/12

Θρίαμβος του Αντώνη Σαμαρά. Με μόλις 6 μήνες πρωθυπουργίας και μόνο ένα ένα μνημόνιο στην πλάτη μας ήδη κέρδισε και το νόμπελ. Θριαμβευτής και νομπελίστας ο Αντώνης. Μη βλέπετε που, σεμνός γαρ, κάλεσε στην απονομή και τους φίλους του από τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Δικό του το νόμπελ. Για την πολυαγαπημένη – και σχεδόν όλη διορισθείσα στο Δημόσιο – ιδιαίτερη πατρίδα του.

11/12

Σύγκριση Υπουργού Μανιτάκη με τον αείμνηστο δικτάτορα Μεταξά κάνουν σε αφίσα τους οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Για να μας θυμίσουν ότι όταν πρόκειται για τον κ… τους γνωρίζουν ιστορία. Την οποία ξεχνούν όλες τις άλλες στιγμές, σε όλες τις δραστηριότητές τους. Γιατί ως γνωστόν δεν είναι μόνο «νόμος», αλλά και «ιστορία» το «δίκιο του …εργάτη».

10/12

Κάποτε ήταν ο γραφικός «Μητσάρας». Που όποτε, μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα, έβλεπε κάμερα, στεκόταν πίσω από όποιον έκανε δηλώσεις για να τον δείχνει και αυτόν η κάμερα.

Τώρα, αποκτήσαμε νέο «Μητσάρα». Που όπου δει κάμερα, κάνει στέκεται και κάνει δηλώσεις για τις συνωμοσίες και τη διαιτησία. Είτε πρόκειται για ποδοσφαιρικό αγώνα, είτε για αγώνα …τάβλι. Τελικά, μας …ψεκάζουν; Μπα. Μάλλον το γραφικό νεόκοπο πράσινο παράγοντα ψέκασαν μια και καλή για να μας τρελάνει.

5/12

Απολαυστικός ο Στουρνάρας στον Παπαχελά. Στην ερώτηση τι θα λέγατε σε κάποιον που όντας άνεργος και χωρίς χρήματα αδιαφορεί κι αν γυρίσουμε στη δραχμή (συνήθως ο άνεργος και άφραγκος βέβαια δεν το διατυπώνει τόσο κομψά), απαντά ο εκτός καθημερινής ζωής υπουργός μας: δεν θα κάναμε εισαγωγές και θα είχε τεράστιο πρόβλημα το τραπεζικό μας σύστημα. Εντάξει. Ο βιότοπός του είναι οι τράπεζες. Αν, όμως, είχε στοιχειώδη επαφή με τη μη τραπεζοκρατικοδίαιτη ζωή θα ήξερε ότι το πρόβλημα των τραπεζών – που οι ίδιοι που μας έφεραν εδώ το δημιούργησαν με τα γνωστά παιχνιδάκια τους – αφήνει τον κόσμο παντελώς αδιάφορο.

3/12

Γνωστός που γνωρίζει τα του «Αντώνη» έλεγε ενδιαφέροντα πράγματα: «Ο Αντώνης έχει ένα καλό και ένα κακό. Το καλό; Ότι είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου. Το κακό; Ότι δεν του το αναγνωρίζει κανείς πλην του εαυτού του. Και σίγουρα δεν του το αναγνωρίζει ο Μπάρμπα Σαμ. Που δεν καταλαβαινει, επίσης, τον …πολιτικό όρο «επαρχιώτικες κουτοπονηριές». Και απαιτεί όταν κάποιος δεσμεύεται απέναντί του για κάτι να το κάνει. Αλλιώς….θα δείτε σε λίγο καιρό». Αυτά.

2/12

Ευάγγελος Βενιζέλος, ο άνθρωπος που ζει σε ηγετικό ρόλο την πορεία του κόμματός από το 40 τόσο στο 0τόσο. Ο «ηγέτης» που αφού απέτυχε σε κάθε τι που ανέλαβε την τελευταία διετία – μη ξεχνάμε ότι ήταν ο επί κεφαλής των οικονομικών του τόπου μας – βρήκε τη μαγική συνταγή για να επιβιώσει πολιτικά.: φθηνές κουτοπονηριές. Όχι; Μα τι λέτε; Τι άλλο είναι οι φθηνοί λαϊκισμοί του τύπου «όχι άλλη φορολογική επιβάρυνση» από τον «βασιλιά των χαρατσιών»; Ή φθηνοί αριστερισμοί του τύπου «αντισυνταγματική Χρυσή Αυγή». Αντίο Ευάγγελε. Σε σένα και τους πάλαι ποτέ «συντρόφους» σου. Από εδώ που μας φθάσατε.

1/12

«Νέα κάτάληψη στο ΑΠΘ». Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει σε αυτή τη χώρα το «νόμος είνβαι το δίκιο του …εργάτη». Η δημόσια περιουσία υπάρχει για να εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο. Και …οι νόμοι επίσης. Το δικαίωμα κάθε …διαμαρτυρόμενου στην κατάληψη της δημόσιας περιουσίας, στην παρεμπόδιση του κοινωνικού συνόλου και στην παραβίαση των νόμων αποτελεί τη βάση του έξοχου (σοσιαλαριστερού) οικοδομήματος που μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε. Η θεραπεία δεν μπορεί να περιορίζεται στο να κόβουμε …μισθούς και συντάξεις. Ασπιρίνη για τον καρκίνο;

1/12

Καλό μήνα; Γιατί όχι; Η ευχές δεν κοστίζουν. Καλό μήνα να έχετε όλοι.

Προηγούμενο: “Τι να πω” Νοεμβρίου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s