Gallery

Μουρούτης: «Κάνω δουλειές με δήμους»…

mouroutis

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Συζητήσεις προκαλεί ο σύμβουλος του πρωθυπουργού ο οποίος …δεν κάνει (λέει) «κρατικές δουλειές» κι εκτοξεύει κατηγορίες για «εκβιασμούς» με χαρακτηρισμούς που δεν αρμόζουν στη θέση του.

 

Με ένα προσωπικό tweet ο περιβόητος διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργο Μουρούτης δηλώνει ότι «κρατικές δουλειές δεν κάνω. Μόνο με δήμους».

Μήπως θα μπορούσε να μπει στον κόπο να εξηγήσει στον κόσμο τι εννοεί ο κ. Μουρούτης με την παραδοχή ότι κάνει «δουλειές με δήμους»;

Τι είδους «δουλειές» παραδέχεται ότι κάνει ο κ. Μουρούτης;

Αν δεν πρόκειται περί πλάκας, τότε προκύπτει σοβαρό θέμα με την δήλωση του διευθυντή του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού, ο οποίος έχει βρει τον τρόπο να προσελκύει πάντα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, επισκιάζοντας ακόμα και τον ίδιον τον Αντώνη Σαμαρά πολλές φορές.

Εν τω μεταξύ, μαθαίνουμε ότι ο κ. Μουρούτης έχει γίνει έξω φρενών με το δημοσίευμα του Newsbomb ότι βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

Το newsbomb ρωτά:

Προς τι ο εκνευρισμός; Άνθρωποι του περιβάλλοντός του κ. Μουρούτη είναι αυτοί που λένε ότι θα ήθελε πολύ να αναλάβει πολιτική θέση ο ίδιος και ότι πλέον δεν χωράει στην θέση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού.

Πάντως δεν είμαστε εμείς αυτοί που λένε ότι ο κ. Μουρούτης θα ήθελε να δει κάποια στιγμή τον εαυτό του στην θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου…

Όσον αφορά στα σχόλια που κάνει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού περί «εκβιασμών» με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, προφανώς δεν αντιλαμβάνεται πως ένα στέλεχος σε υψηλό κυβερνητικό αξίωμα ούτε εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο, ούτε απειλεί.

Τα όρια της σοβαρότητας κρίνονται εκ του αποτελέσματος κι όχι από την αντίληψη που μπορεί να έχει κάποιος περί της ύβρεως. Εκτός αν στις νέες αντιλήψεις της κυβέρνησης το ρεπορτάζ, η καλόπιστη κριτική και η παρουσίαση διαφορετικών απόψεων αποτελεί ύβρη και γεγονός παγκόσμιας πρωτοτυπίας στα χρονικά της πολιτικής επικοινωνίας. Διότι αν θέλει να δει κανείς καινοφανείς μεθόδους ασκώντας και πάλι καλόπιστη κριτική, μπορεί.

Ελπίζουμε ότι ο εκνευρισμός του κ. Μουρούτη δεν πηγάζει από την ποιότητα της συνεργασίας του με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου αλλά από τον πυρετό εξ αιτίας της ίωσης στο αναπνευστικό που ταλαιπωρεί εκείνον και τη σύζυγό του. Τους ευχόμαστε περαστικά, ταχεία επάνοδο και καθαρό νου.

Πηγή: newsbomb.gr

——————————————————————–

mouroutis 1

Ο αδιόρθωτος κ. Μουρούτης…

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

 

Στο στόχαστρο του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού βρέθηκε, αυτή τη φορά, η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά

 

 

Δε λέει να βάλει μυαλό ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, ο οποίος δε χάνει ευκαιρία και, κάθε δυο και τρεις, τσακώνεται διαδικτυακά με δημοσιογράφους, αλλά και γενικά με όποιον έχει την ατυχή έμπνευση να εκφράσει διαφορετική άποψη από τη δική του (και της κυβέρνησης φυσικά).

Μετά τον Κώστα Βαξεβάνη και τον Θάνο Δημάδη (τον οποίο «μάλωσε» για το ρεπορτάζ του ότι η δόση θα έρθει στην Ελλάδα τμηματικά, ένα ρεπορτάζ που έμελλε να δικαιωθεί πανηγυρικά…), ο κ. Μουρούτης τα έβαλε με τη δημοσιογράφο του Mega Μαρία Δεναξά, η οποία… τόλμησε να γράψει στον προσωπικό της λογαριασμό της στο Facebook πως «η αναβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor’s ήταν μια αναμενόμενη διαδικασία».

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος έγραψε στο προφίλ της με αφορμή την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Standard & Poor’s :

«Περι αναβάθμισης …

————————

Η αναβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor’s ήταν μια αναμενόμενη διαδικασία μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου επαναγοράς των Ελληνικών ομολόγων και την εκταμίευση της δόσης των 34,3 δισ. ευρώ… …

Είναι μια καθαρά τεχνικής φύσεως κίνηση …»

Τότε παρενέβη ο κ. Μουρούτης, προφανώς εξοργισμένος, και με ειρωνεία στα όρια της αγένειας:

«Όχι είναι καθαρή αποτυχία! Ειδικά όταν για πρώτη φορά αναβαθμιζόμαστε κατά 6 μονάδες, και αναφέρεται ρητά ότι η οικονομία της χώρας ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΊΤΑΙ στη ζώνη του Ευρώ, ενώ τονίζεται επίσης ότι θα αναβαθμιστεί και άλλο, αν συνεχιστεί η πολιτική των μεταρρυθμίσεων. ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ είναι!»

Αντίθετα, η κυρία Δεναξά του ανταπάντησε πολύ ευγενικά και ήρεμα, αλλά με επιχειρήματα και στοιχεία που «έσφαξαν με το βαμβάκι» τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

«Κύριε Μουρούτη,

Στην ανάρτηση μου απέφυγα τους χαρακτηρισμούς αποτυχία/επιτυχία. Είπα απλά ότι πρόκειται για τεχνητής φύσεως κίνηση που συνέβη και την προηγούμενη άνοιξη. Τον Μάρτιο του 2012 , η Fitch μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων αναβάθμισε κατά ΕΞΙ βαθμίδες (από περιορισμένη χρεοκοπία ( Restricted Default – RD σε Β- ) την αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας, χαρακτηρίζοντας ως ΣΤΑΘΕΡΕΣ τις προοπτικές της χώρας . Το ίδιο είχε πράξει και πάλι και για τον ίδιο λόγο και ο οίκος Standard & Poor’s .. Αν θυμάμαι καλά ήταν τον Μάιο .. Ήταν μια αναβάθμιση με σταθερή προοπτική όπως και τώρα .. Είναι μια καθαρά τεχνικής φύσεως κίνηση».

Αφού η κυρία Δεναξά τον έβαλε στη θέση του, ο κ. Μουρούτης αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και ισχυρίστηκε ότι το σχόλιό του δεν αναφερόταν στο δικό της status, αλλά σε άλλης χρήστριας του Facebook η οποία είχε σχολιάσει ότι: «Μόνο μη μας το παρουσιάσουν σαν επιτυχία!!!!!!!!!»…

Πηγή: newsbomb.gr

———————————————————————————–

mouroutis 2

Βαξεβάνης: «Μουρούτη έχεις σχέση με το Μήτσο τον οδηγό σου»

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοφανές λεξιλόγιο, βρισιές και υπονοούμενα ανάμεσα στον διευθυντή του γραφείου Τύπου πρωθυπουργού και τον γνωστό δημοσιογράφο με αναφορές στους Νίκο Χουντή και Ρένα Δούρου!

Άγριο κράξιμο στο Twitter ανάμεσα στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και τον διευθυντή στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη. Αφορμή αποτελεί σχόλιο που έκανε ο Βαξεβάνης ότι ο πρωθυπουργός έχει τα λεφτά του στο εξωτερικό.

Ο Μουρούτης αναμετέδωσε το σχόλιο και απάντησε: «Μέχρι κι εσείς έχετε γράψει το αντίθετο, πώς ξεχνά η “διεισδυτική δημοσιογραφία”…». Η αντίδραση του Βαξεβάνη ήταν άμεση. «Την κατάντια της διακυβέρνησης αυτής, πέρα από τα οικονομικά στοιχεία τη δείχνει ότι εκπροσωπείτε τον πρωθυπουργό», έγραψε ο δημοσιογράφος κι η δημόσια συζήτηση άναψε χωρίς προσχήματα.

Σε κάποια στιγμή, ο συνεργάτης του πρωθυπουργού έγραψε πως ο Βαξεβάνης δεν σχολιάζει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μισθοδοτούνται στην βελγική τράπεζα KBC, αφήνοντας αιχμή εναντίον του ευρωβουλευτή κ. Νίκου Χουντή από τη δήλωση «πόθεν έσχες» του οποίου άντλησε την πληροφορία για τον τραπεζικό λογαριασμό.

«Πού θα τον είχε αφού ως ευρωβουλευτής ζει στο Βέλγιο; Στην Πειραιώς του κουνιάδου σας;» αντέτεινε ο Βαξεβάνης για να εισπράξει την απάντηση ότι δεν έχει κότσια. Αυτό έκανε τον δημοσιογράφο να εκραγεί.

Με οργισμένο ύφος ο Βαξεβάνης έγραψε στον Μουρούτη: «Βρε ανόητε γράφεις στο ίντερνετ ότι έχω σχέση με τη Δούρου; Ό,τι σου κατέβει; Δηλαδή να πω ότι εσύ έχεις με τον Μήτσο τον οδηγό σου;»! Ο συνεργάτης του πρωθυπουργού αρκέστηκε να επιστρέψει τους χαρακτηρισμούς και να διευκρινίσει ότι απεκάλεσε την κ. Δούρου πολιτική σύντροφο του δημοσιογράφου.

Και μετά αναρωτιόμαστε ποιοι είναι υπεύθυνοι για το κλίμα «κανιβαλισμού» που επικρατεί στην πολιτική ζωή. Τα σχόλια δικά σας…

Πηγή: newsbomb.gr

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s