Gallery

Επιστολή Φαήλου Κρανιδιώτη στο UNFOLLOW για τον πελάτη του, Δ. Μελισσανίδη

kranidiwtis

Τρίτη, 05 Φεβρουάριος 2013

Από τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη, πληρεξούσιο δικηγόρο του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή, σχετικά με το ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο πετρελαίου που δημοσιεύουμε στο UNFOLLOW 14 και τις απειλές που δέχτηκε συντάκτης μας:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΑΗΛΟΥ Μ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ

Σκούφου 12, Πλάκα – Αθήνα, 10557, 2103252016

Αθήνα, 4/2/2013

Προς: κ. Ελευθέριο Χαραλαμπόπουλο, υπεύθυνο έκδοσης του μηνιαίου περιοδικού “UNFOLLOW”.

Κατ’ εντολήν του πελάτη μου, κ. Δημήτρη Μελισσανίδη σας δηλώ τα κάτωθι:

Μετά από δημοσιεύματα βαρύτατα συκοφαντικού περιεχόμενου σε βάρος του προσώπου του, στο τεύχος σας Φεβρουαρίου 2013, δημοσιεύσατε επίσης στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού σας το Σάββατο στις 2 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 22:15, άρθρο με τίτλο «Απειλές εναντίον του UNFOLLOW από συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη» .

Ο κ. Δ. Μελισσανίδης σας δηλώνει πως ουδέποτε επικοινώνησε με οποιονδήποτε συντάκτη ή άλλον συνεργάτη σας.

Οφείλετε δε να δημοσιεύσετε την παρούσα απάντηση του στην ηλεκτρονική σας σελίδα και να διαγράψετε τα υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια που ακολουθούν την ανάρτηση σας.

Κατά τα λοιπά επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του.

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Το UNFOLLOW υποδέχεται με ενδιαφέρον την επιστολή του κ. Κρανιδιώτη και αναμένει εναγωνίως τις ενέργειές του, ώστε να καταδειχθεί -σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται- ποιος αντιποιήθηκε την ταυτότητα του πελάτη του και μάλιστα από αριθμό τηλεφώνου καταχωρημένο στην Aegean Oil.

Πηγή: unfollow.gr

——————————————————————————

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη της Aegean Oil

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2013

Για πέμπτη φορά αναβλήθηκε σήμερα η δίκη των υπευθύνων της εταιρείας Aegean Oil για λαθρεμπορία και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος, στην οποία αναφέρεται εκτενώς το ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο πετρελαίου του UNFOLLOW 14. Νέα ημερομηνία διεξαγωγής ορίστηκε η 1η Μαρτίου 2013.

 

Η δίκη των υπευθύνων της Aegean Oil για λαθρεμπορία και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος είχε καθοριστεί να διεξαχθεί στην αίθουσα 310 του 3ου ορόφου του Εφετείου Πειραιά. Είχε αριθμό 11. Στις 14:30 αποφασίστηκε από την έδρα να πάρει αναβολή για την 1η Μαρτίου. Ο λόγος που αναφέρθηκε ήταν η μακρά διάρκεια της δίκης με αριθμό 8-9 και αμέσως μετά της συνέχισης της δίκης με αρ.6, που είχε νωρίτερα διακοπεί.

 

Σύμφωνα με τους απεσταλμένους του UNFOLLOW, στο δικαστήριο παρευρίσκονταν ο κατηγορούμενος Ιάκωβος Μελισσανίδης, νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας και αδελφός του ιδρυτή της Δημήτρη Μελισσανίδη, καθώς και οι δύο μάρτυρες κατηγορίας Στάθης Κατσάς και Σεβαστή Σίμου.

 

Ο Ι. Μελισσανίδης στεκόταν έξω από την αίθουσα συνομιλώντας με δύο άτομα, τα οποία παρέμειναν μαζί του μέχρι το μεσημέρι. Στις 12:00 περίπου και ενώ συνεχίζονταν οι άλλες δίκες, κατέβηκε και κάθισε σε γειτονικό καφέ. Ανέβηκε ξανά στις 14:00, πλησίασε την πόρτα της αίθουσας μαζί με τους συνοδούς του και παρέμειναν εκεί μέχρι που άκουσαν την ημερομηνία αναβολής. Οι δύο μάρτυρες ήταν την περισσότερη ώρα εντός της αίθουσας, παρακολουθώντας τις προηγούμενες δίκες. Και οι δύο είχαν μια ευδιάκριτη νευρικότητα. Ο Σ. Κατσάς είχε έρθει μόνος, ενώ η Σ. Σίμου είχε συνοδούς.

 

Μέρος του κοινού, με το άκουσμα από την έδρα της αναβολής της δίκης του Ι. Μελισσανίδη, ξέσπασε φωνάζοντας «αίσχος, ντροπή, όχι άλλη αναβολή» και «φάγατε τα λεφτά της Ελλάδας με τα λαθρεμπόρια». Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, θέλοντας να ηρεμήσει τα πνεύματα, απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους λέγοντας: «Δεν είναι αναβολή, δεν προλαβαίνουμε λόγω χρόνου».

 

Ο Ι. Μελισσανίδης έφυγε πρώτος με το άκουσμα της αναβολής και οι δύο μάρτυρες λίγα λεπτά μετά. Κανείς δεν συνομίλησε με κανέναν.

 

Το UNFOLLOW θα βρίσκεται ξανά στο δικαστήριο την 1η Μαρτίου.

Πηγή: unfollow.gr.com

——————————————————————–

Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2013

Δημοσιογραφία ή δημόσιες σχέσεις 2 («Συμφέροντα» και μήνυση κατά του Δ. Μελισσανίδη)

Μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ μας για το λαθρεμπόριο πετρελαίου στο UNFOLLOW 14 και τη δημοσιoποίηση των απειλών που δεχτήκαμε, δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους εδώ κι εκεί σενάρια που υπονοούν ότι δήθεν εξυπηρετούμε «συμφέροντα» κι ότι κάποιες άλλες «πλάτες» πρέπει να έχουμε για να αποφασίσουμε να καταπιαστούμε με τέτοια ζητήματα. Έτσι έχουν μάθει όσοι διακινούν τέτοια σενάρια, φυσικό είναι να αντιμετωπίζουν έτσι και τους άλλους. Τους προκαλούμε λοιπόν: Αν μπορούν, ας αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους και ας αντικρούσουν με στοιχεία τη δημοσιογραφική δράση του UNFOLLOW. Στο μεταξύ, πάντως, η μήνυση κατά του Δ. Μελισσανίδη για τις απειλές κατά του συντάκτη μας κατατέθηκε σήμερα.

 

Πολλά από όσα λέχθηκαν και λέγονται διατυπώνονται αόριστα, και σπάνια με πραγματικό θάρρος γνώμης, όσο κι αν ορισμένοι από τους σεναριογράφους εκφράζονται κατά κανόνα με περισσή αυταρέσκεια. Το στίγμα όμως είναι σαφές: Ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε, προσπαθεί να παρέμβει στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ και να χτυπήσει τα συμφέροντα του Δημήτρη Μελισσανίδη. Εμείς είμαστε, συνεπώς, του ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ κάποιων άλλων «συμφερόντων».

 

Αυτό, λόγου χάρη, καταλαβαίνει κανείς από τα γραφόμενα του Γιώργου Παπαχρήστου στα Νέα (6 και 7.2.2013), έστω κι αν αποσιωπούν το ρεπορτάζ του περιοδικού. Ο συνάδελφος φτάνει μάλιστα –με το γνωστό ύφος που πάντοτε τονίζει την, τάχατες, βαθειά πληροφόρηση του πολύπειρου δημοσιογράφου– να αναρωτιέται αν την «άκομψη» παρέμβαση κατά του Δ. Μελισσανίδη την είχε «εγκρίνει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ…

 

Ο κατά δήλωσή του πληρεξούσιος δικηγόρος του Δ. Μελισσανίδη, Φαήλος Κρανιδιώτης, πλειοδοτεί στο twitter: Μιλάει για «παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ» και υπονοεί πως στη διεκδίκηση του ΟΠΑΠ εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του… Σωκράτη Κόκκαλη. Ταυτόχρονα, με ένα απαράμιλλο επαγωγικό tour de force, απαντά στις εύλογες ερωτήσεις από συνομιλητές του στο twitter, σχετικά με το αν του φαίνεται μη προβληματικό να είναι ο ίδιος τόσο κοντά στον πρωθυπουργό τη στιγμή που είναι δικηγόρος του επικρατέστερου διεκδικητή του ΟΠΑΠ, στήνοντας έναν αξιοζήλευτο συλλογισμό για τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Κωνσταντόπουλους (πατέρα και κόρη), τον Παναθηναϊκό και τον Γ. Αλαφούζο. Κάπου εκεί, το δυσθεώρητο ταλέντο του ως αγορητή κατόρθωσε και κόλλησε και μια Βίλα Αμαλίας και λίγη 17 Νοέμβρη…

 

Λίγο ως πολύ στο ίδιο μήκος κύματος είναι κι άλλα δημοσιεύματα που κάνουν την εμφάνισή τους ανώνυμα στο διαδίκτυο. Μαζί με -αίφνης- μια αναζωπύρωση στον οπαδικό Τύπο των εκκλήσεων να σώσει ο «τίγρης» την ΑΕΚ. Αντιθέτως, πέραν των υπονοουμένων σαν τα παραπάνω, τα περισσότερα ΜΜΕ βρήκαν –σαν τον κ. Βορίδη στη Βουλή– άνευ σημασίας την υπόθεση του λαθρεμπορίου και των απειλών. (Τις λιγοστές εξαιρέσεις τις βρίσκετε, εδώ.) Αναρωτιέται κανείς σε τι είδους χώρα, όταν έχει βγει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής και έχει πει ότι δημοσιογραφικό έντυπο αποκαλύπτει υπόθεση λαθρεμπορίας που εμπλέκει τον επικρατέστερο διεκδικητή κρατικής προς ιδιωτικοποίηση επιχείρησης, ο οποίος φέρεται να έχει απειλήσει τη ζωή του συντάκτη του εντύπου, ενώ ο δικηγόρος του που έχει αναλάβει την υπόθεση είναι μυστικοσύμβουλος του πρωθυπουργού της χώρας, δεν αναφέρει μισή λέξη κανένα δελτίο ειδήσεων (με μία προδήλως εξηγήσιμη εξαίρεση);

 

Περιπτώσεις σαν του κ. Παπαχρήστου και του κ. Κρανιδιώτη τις καταλαβαίνουμε. Αυτά είναι τα ΜΜΕ που υπηρετούν, αυτές είναι οι παρατάξεις που υπερασπίζονται. Αυτός είναι ο κανόνας που έχουν μάθει: Για να αποκαλύψεις κάτι για κάποιον ισχυρό, πρέπει να εκτελείς υπηρεσία για κάποιον άλλο ισχυρό. Και όλα υπό την κηδεμονία κάποιου πολιτικού πάτρωνα. Έτσι συνήθισαν, έτσι βλέπουν και τους άλλους. Και θα έπρεπε πιθανώς να το αφήσουμε εκεί, κουνώντας το κεφάλι με συμπάθεια. Οι καιροί όμως είναι τόσο κρίσιμοι που δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να αφήνουμε πράγματα αναπάντητα.

 

Ας ξεκινήσουμε από τον ΟΠΑΠ, λοιπόν. Στο 10ο τεύχος του UNFOLLOW (Οκτώβριος 2012) έχουμε ήδη δημοσιεύσει πλήρες ρεπορτάζ για το ξεπούλημά του και το πώς ένα κρατικό μονοπώλιο περνάει σε ιδιωτικά χέρια – παραμένοντας μονοπώλιο. Αν το διαβάσει κανείς, θα κατανοήσει αμέσως ότι αντικείμενο της δημοσιογραφικής μας εξέτασης αποτελούν το ξεπούλημα ως τέτοιο και το ιδιωτικό μονοπώλιο ως τέτοιο, ενώ το ρεπορτάζ δεν στρέφεται φυσικά κατά οποιουδήποτε συγκεκριμένου μνηστήρα αλλά όλων εξίσου ως επίδοξων συνδαιτημόνων στο φαγοπότι.

 

Για του λόγου το αληθές, ο πλαγιότιτλος του ρεπορτάζ ήταν: «Η κυβέρνηση προχωράει στην ιδιωτικοποίηση, με χαμηλή τιμή, της πιο κερδοφόρας ελληνικής επιχείρησης. Αλλά όχι και στο “άνοιγμα της αγοράς” του τζόγου. Ο τζόγος θα παραμείνει μονοπώλιο, μόνο που τα τεράστια κέρδη του θα τα καρπώνονται πια ιδιώτες και όχι το Δημόσιο. Ποιοι; Για το τρόπαιο διαγκωνίζονται, με τη συνεργασία γαλάζιων και πράσινων μεσαζόντων, τα μέλη του γνωστού θιάσου: Κόκκαλης, Μελισσανίδης, Κοπελούζος, Κοντομηνάς, Ψυχάρης…»

 

Ακόμη και ο πλέον δύσπιστος, λοιπόν, θα αντιληφθεί ότι εξετάζουμε όλους τους διεκδικητές και τις επιδιώξεις τους – κάτι που αποτελεί και την εξήγηση, όπως λέγαμε πιο πάνω, του γιατί ο Alpha ήταν ο μόνος σταθμός που έπαιξε το θέμα με τις απειλές κατά του UNFOLLOW στο δελτίο ειδήσεών του: επειδή ο κ. Κοντομηνάς έχει αποκλειστεί από τη διεκδίκηση του ΟΠΑΠ.

 

Όσο για τον κ. Κόκκαλη, ο κ. Κρανιδιώτης είναι συν τοις άλλοις και απληροφόρητος: μολονότι οι κκ Μελισσανίδης και Κόκκαλης διεκδίκησαν και οι δύο το πόστο του στρατηγικού εταίρου του ΟΠΑΠ, η επικρατέστερη εκδοχή θέλει τα συμφέροντά τους συμπορευόμενα και όχι αντικρουόμενα, με τον Δ. Μελισσανίδη και τους Ιταλούς ως στρατηγικούς εταίρους και τον Σ. Κόκκαλη στα τεχνικά συστήματα. (Το ξέρουμε ότι η ανάγνωση είναι κοπιαστική αλλά ο κ. Κρανιδιώτης και η αυλή του δεν θα χρειαζόταν να πάνε καν ως το τεύχος 10. Στο αμέσως προηγούμενο τεύχος μας, το UNFOLLOW 13, στο ρεπορτάζ για τη νόμιμη φοροασυλία, δημοσιεύσαμε τα εκκαθαριστικά σημειώματα τριών ισχυρών οικονομικών παραγόντων, ανάμεσά τους και του κ. Κόκκαλη. Παρεμπιπτόντως, και του κ. Αλαφούζου.)

 

Για να μην τα ξαναγράφουμε, αναρτούμε όλο το ρεπορτάζ εδώ, ώστε να μην δικαιολογείται η παραμικρή αμφιβολία:

 

 

Open publication – Free publishing

Ας πάμε τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Το ότι εξέδωσε ανακοίνωση για τις απειλές κατά του UNFOLLOW και έφερε το θέμα στη Βουλή αποτελεί, κατά την άποψή μας, καθήκον του. Έπραξε ως όφειλε για ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που αφορά μια σκανδαλώδη ιδιωτικοποίηση, απώλειες δισεκατομμυρίων από λαθρεμπόριο, αλλά και την ελευθεροτυπία ως αξία μιας δημοκρατικής χώρας. Δεν μας έκανε χάρη, όπως κι εμείς δεν κάναμε χάρη σε κανέναν δημοσιεύοντας όσα δημοσιεύσαμε. Το ίδιο καθήκον είχαν και άλλοι. Κάποιοι, ελάχιστοι, το έκαναν. Οι περισσότεροι όχι. Δεν θα πέσουμε λοιπόν στην παγίδα να στοχοποιήσουμε κάποιον που έκανε ό,τι έπρεπε, μόνο και μόνο επειδή οι άλλοι είναι τόσο αλλοτριωμένοι που τους φαίνεται ύποπτο το αυτονόητο.

 

Στις σελίδες μας έχουν γραφτεί πάμπολλα κείμενα που διαφοροποιούνται ακόμη και σε οξύτατο βαθμό από την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα σε σχέση με την ευρωζώνη και το κατά πόσο συμφέρει την Ελλάδα η παραμονή σε αυτή. Έχουν δημοσιευτεί και πολλά άρθρα κριτικά προς διάφορες επιλογές του – πρόσφορο παράδειγμα αυτό του τεύχους 14 που κυκλοφορεί, όπου στο κείμενο «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η σοσιαλδημοκρατία» ασκείται κριτική στους πολιτικούς τακτικισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Αυτό που δεν κάνουμε, πράγματι, είναι να παρασυρόμαστε από τον κανιβαλισμό των κυρίαρχων ΜΜΕ που λειτουργούν ως γραφείο Τύπου της τρομολαγνικής επικοινωνιακής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Όπως δεν παρασυρθήκαμε από τον προεκλογικό αντι-συριζαϊκό παροξυσμό, έτσι και τώρα αρνούμαστε να στοχεύσουμε τα δημοσιογραφικά πυρά μας στην αξιωματική αντιπολίτευση και να υποταχθούμε στην ομαδική παράκρουση, όπου όλοι σαν υπνωτισμένοι επαναλαμβάνουν ότι «φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», την ίδια στιγμή που αυτή η κυβέρνηση μας καταποντίζει στις μελανότερες σελίδες που έχει γράψει η μεταπολιτευτική δημοκρατία. Δεν είναι θέμα πολιτικής προτίμησης. Είναι θέμα δημοσιογραφίας. Η δημοσιογραφία ελέγχει, πρωτίστως, την εξουσία.

 

Στόχος όλων αυτών των αντιπερισπασμών, στους οποίους επιλέξαμε να αναφερθούμε εδώ, είναι φυσικά να χαθεί η ουσία: δημοσιεύσαμε ρεπορτάζ για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και απειλήθηκε η ζωή του συντάκτη μας Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου.

 

Σήμερα, πάντως, κατατέθηκε η μήνυση κατά του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη και παντός άλλου υπευθύνου για τις απειλές που δεχτήκαμε.

Πηγή: unfollow.gr.com

—————————————————————————————–

Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2013

Έκτη αναβολή για την δίκη των υπευθύνων της Aegean Oil

 

Για έκτη φορά αναβλήθηκε σήμερα η δίκη των υπευθύνων της εταιρείας Aegean Oil για λαθρεμπορία και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος, στην οποία αναφέρεται εκτενώς το ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο πετρελαίου του UNFOLLOW 14. Νέα ημερομηνία διεξαγωγής ορίστηκε η 11η Μαρτίου 2013.

 

Τριμελές κακουργημάτων Πειραιά αίθουσα 215 του δευτέρου ορόφου και η υπόθεση 11η στο πινάκιο για μια ακόμη φορά. Στη μία το μεσημέρι, σύμφωνα με τους απεσταλμένους του UNFOLLOW, και ενώ η έδρα είχε ακόμη μπροστά της ώρες για να εκδικάσει υποθέσεις, ανακοίνωσε αναβολή για την 11η Μαρτίου. Τη στιγμή εκείνη είχαν διακόψει για μερικά λεπτά, ενώ εκδικαζόταν η υπόθεση με αριθμό 9.

 

Η αναγραφόμενη στο πινάκιο κατηγορία σύμφωνα με την οποία παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι είναι: «Πλαστογραφία μετά χρήσεως με σκοπό οφέλους άνω των 50.000.000 δρχ. σε βάρος του δημοσίου. Ηθική αυτουργία στην ως άνω πράξη». Η κατηγορία περί λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος δεν αναγραφόταν πουθενά.

 

Στο δικαστήριο αυτή την φορά τον Ιάκωβο Μελισσανίδη συνόδευε ο ανηψιός του Γιώργος Μελισσανίδης, γιος του αδελφού του και ιδρυτή της Aegean Oil Δημήτρη Μελισσανίδη. Μαζί τους είχαν και περίπου δέκα μεγαλόσωμους άνδρες που τους συνόδευαν σε κάθε τους βήμα.

 

Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος των δύο αστυνομικών, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που είχαν την ευθύνη της αίθουσας, οι οποίοι σε ένα από τα διαλείμματα του δικαστηρίου συζητούσαν λέγοντας : «Να προσέχουμε σήμερα μην γίνει καμιά φασαρία. Ο Μελισσανίδης έφερε και τους μπράβους του μαζί».

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι η μία εκ των μαρτύρων, η τελωνειακή υπάλληλος Σεβαστή Σίμου, κατά την διάρκεια της παραμονής της στην αίθουσα είχε έντονη κινητικότητα, άλλαζε συνεχώς θέσεις, σηκωνόταν και ξανακαθόταν, έβγαινε έξω και μετά από λίγο έμπαινε πάλι. Κατά διαστήματα συνομιλούσε με δύο άτομα που με την σειρά τους συνομίλησαν με άτομα από την συνοδεία της οικογένειας Μελισσανίδη.

 

Ο άλλος μάρτυρας, ο πρώην Τελωνειακός Διευθυντής Ευστάθιος Κατσάς, εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά μόνος και παρέμεινε στην αίθουσα μέχρι την αναγγελία της αναβολής.

 

Επόμενο ραντεβού, λοιπόν, για την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Πηγή: unfollow.gr.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s