Gallery

Κακούργημα για «μαύρο χρήμα» ο Δελατόλας!

Για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» σε βαθμό κακουργήματος καλείται να απολογηθεί ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας, ενώ την ίδια ώρα οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του Γιώργου Κυριακίδη, υιού του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη ο οποίος υπήρξε ο «εξ απορρήτων συνεργάτης» του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο Αντώνης Δελατόλας την επόμενη κιόλας εβδομάδα θα περάσει την πόρτα του γραφείου της 2ης ειδικής ανακρίτριας που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank καθώς φέρεται να έλαβε 500.000 ευρώ από τον Πέτρο Κυριακίδη. Το ποσό αυτό αφορούσε στην εξαγορά ποσοστού μετοχών της εφημερίδας «Ποντίκι» την περίοδο που ήδη είχε γίνει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Π. Κυριακίδη καθώς είχε ξεκινήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ειδικότερα, το επίμαχο έμβασμα ύψους 500.000 ευρώ εστάλη στις 20 Ιανουαρίου 2012 από λογαριασμό της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο. Ως δικαιούχος του λογαριασμού αποστολής εμφανίζεται ο καταζητούμενος, Πέτρος Κυριακίδης. Το έμβασμα καταλήγει στην Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε λογαριασμό του εκδότη των εφημερίδων «Το Ποντίκι» και «6 ημέρες», Αντώνη Δελατόλα. Την περίοδο εκείνη ο Πέτρος Κυριακίδης είναι ποινικά ελεγκτέος για το τραπεζικό σκάνδαλο και ήδη από τις αρχές του 2011 έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί του με σχετικό βούλευμα το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Ο Πέτρος Κυριακίδης είχε εξαφανιστεί από τις 14 Δεκεμβρίου 2012, δηλαδή αμέσως μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα η επιχείρηση εξαφάνισης του ολοκληρώθηκε με ιδιωτικό αεροσκάφος, αφού είχε ντυθεί παπάς. Το ένταλμα σύλληψης έχει μετατραπεί σε διεθνές, ενώ ήδη η ανακρίτρια προχώρησε και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης και του υιού του Γιώργου Κυριακίδη ο οποίος εκλήθη από την ανακρίτρια ως κατηγορούμενος αλλά ουδέποτε εμφανίστηκε .

Υπενθυμίζεται ότι ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για την δικηγόρο Ελένη Σκούρα η οποία υπήρξε μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της τράπεζας και δικηγόρος σε αρκετές εταιρίες των Λαυρεντιάδη και Κυριακίδη. Και αυτή είχε κληθεί να απολογηθεί στην ανακρίτρια αλλά δεν εμφανίστηκε, κάτι που ενισχύει τις υποψίες ότι επίσης έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη φέρεται να κάλυπτε νομικά τις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος. Το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος της αφορά στις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και της απιστίας.

Μέχρι σήμερα στις φυλακές έχουν οδηγηθεί συνολικά επτά άτομα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορηγούσε η Proton Bank.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχετικό: Ο Κεδίκογλου, ο Κυριακίδης και οι… «θεραπευτικές τελετές»!

————————————————————–

Τι απαντά ο Αντώνης Δελλατόλας για τα 500.000 ευρώ του Πέτρου Κυριακίδη

 

Ο εκδότης των εφημερίδων Ποντίκι και 6 μέρες Αντώνης Δελλατόλας απαντά στα όσα του καταμαρτυρούνται για το ποσό των 500.000 ευρώ που έλαβε από τον Πέτρο Κυριακίδη, για την πώληση μέρους των μετοχών της εκδοτικής του επιχείρησης.

 

Σύμφωνα με τον κ. Δελλατόλα: «Το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ παρέλαβα -ως τελευταία δόση- σε εκτέλεση συμβολαίου που είχα ήδη υπογράψει στις 20-1-2011, σε χρόνο προγενέστερο των δικαστικών ερευνών και στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμβατικής υποχρέωσης. Για το σύνολο του τιμήματος του Συμβολαίου έχει ήδη από το 2011, καταβλήθηκε και εξοφλήθηκε πλήρως ο ανάλογος φόρος.

 

Το ποσό αυτό διαβιβάστηκε στο λογαριασμό μου με πρωτοβουλία της τράπεζας, δίχως την παραμικρή δική μου παρέμβαση. Aλλωστε ο εν λόγω λογαριασμός του Πέτρου Κυριακίδη όταν έγινε το έμβασμα πριν ένα χρόνο δεν ήταν δεσμευμένος.

 

Μόλις πληροφορήθηκα πρόσφατα τις έρευνες της Δικαιοσύνης για εμβάσματα που έγιναν από λογαριασμούς του Κυριακίδη, όταν η έρευνα για την Proton Bank βρισκόταν σε εξέλιξη πριν ένα χρόνο, επισκέφθηκα προσωπικά την ανακρίτρια και ζήτησα να ενημερωθώ και να παράσχω κάθε εξήγηση που θα ήταν χρήσιμη στις δικαστικές αρχές.

 

Για το λόγο αυτό ήδη έχω απευθυνθεί στο γραφείο του συνηγόρου μου Νίκου Κωνσταντόπουλου που έχει αναλάβει κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να συνδράμω τις δικαστικές αρχές.

 

Επιπλέον, εκτός από μένα και δεκάδες άλλοι την ίδια περίοδο είχαν εισπράξει ποσά από τους λογαριασμούς Πέτρου Κυριακίδη σε εκτέλεση διαφόρων συμβάσεων είτε επρόκειτο για μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε για προμηθευτές, είτε ποσά για μισθοδοσία εργαζομένων.

 

Το έμβασμα των 500 χιλιάδων ευρώ, επαναλαμβάνω, είναι ποσό που μου ανήκε από τη σύμβαση πώλησης ποσοστού της εφημερίδας «Το Ποντίκι» και το οποίο σε εκτέλεση αυτής της σύμβασης ήταν οφειλόμενο.

 

Αλλωστε, δεν είναι το μόνον μέσο μαζικής ενημέρωσης που συνήψε σύμβαση με τον Πέτρο Κυριακίδη καθώς ανάλογες και μάλιστα προγενέστερες συμβάσεις έχουν συναφθεί με πολλά άλλα ΜΜΕ (Espresso, Athens News, City Press, Σφήνα και Ισοτιμία, τα περιοδικά Free, Olive, Jolie, Μπομπ Σφουγγαράκης, τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, τα κανάλια τοπικής εμβέλειας Sport TV και Κανάλι 10, την Πήγασος Εκδοτική, την ΧΚ Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία), την Εφημερίδα Veto, το περιοδικό Επίκαιρα, τις Εκδόσεις Λιβάνη).

 

Η οποιαδήποτε άλλη αναφορά για το εν λόγω θέμα δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και δεν με αφορά. αλλωστε η χώρα είναι μικρή και η πορεία ενός εκάστου γνωστή».

 

Η κλήση σε απολογία

 

Σήμερα, ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας κλήθηκε σε απολογία για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορηγούσε η Proton Bank, την περίοδο που μεγαλομέτοχός της ήταν ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

 

Το κατηγορητήριο που συνέταξε η 2η ειδική ανακρίτρια σε βάρος του εκδότη φέρεται να σχετίζεται με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη δικαιοσύνη από το άνοιγμα λογαριασμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εμπλεκομένων στην υπόθεση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία σε βάρος του κ. Δελλατόλα αφορά ποσό 500.000 ευρώ, που φαίνεται να έλαβε ο εκδότης από τράπεζα της Κύπρου, με εντολή του καταζητούμενου στενού συνεργάτη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Πέτρου Κυριακίδη. Το ποσό αυτό φέρεται να εκταμιεύθηκε με σκοπό την εξαγορά ποσοστού μετοχών της εφημερίδας «Το Ποντίκι» και μάλιστα τη χρονική περίοδο που ήδη είχε ξεκινήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Proton.

 

Το επίμαχο έμβασμα φαίνεται να εστάλη στις 20 Ιανουαρίου του 2012 από λογαριασμό της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο. Δικαιούχος του λογαριασμού αποστολής εμφανίζεται ο καταζητούμενος επιχειρηματίας στον χώρο των ΜΜΕ, Πέτρος Κυριακίδης. Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, το έμβασμα καταλήγει στην Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα, σε λογαριασμό του εκδότη των εφημερίδων «Το Ποντίκι» και «6 Ημέρες», Αντώνη Δελλατόλα.

Πηγή: iefimerida.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s