Gallery

Σκάνδαλο στη ΔΕΣΦΑ: Μισθοί έως και 8.500 ευρώ στα “GoldenBoys”

desfa-Ο Αρ. Ντινόπουλος καταγγέλλει το «φαγοπότι» των «Χρυσών παιδιών» του Γ. Παπανδρέου -Ποιος είναι ο Γ. Παπαρσένος, κολλητός φίλος του Γ. Παπανδρέου και πρωταγωνιστής στον μισθολογικό εκτροχιασμό

Η απίστευτη σπατάλη χρημάτων για τα «Χρυσά παιδιά» του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Οι αποκαλύψεις για υπέρογκους μισθούς σε… «δικά τους παιδιά» είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και αποδεικνύουν τελικά πως όντως «λεφτά υπάρχουν»!

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αργύρης Ντινόπουλος καταγγέλλει σε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τεράστιο σκάνδαλο με υπέρογκους μισθούς έως και 8.500 ευρώ στην ΔΕΣΦΑ.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε σκληρές θυσίες, τα «GoldenBoys» συνεχίζουν να πληρώνονται με παχυλούς μισθούς και μάλιστα εν γνώσει της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Ντινόπουλος, καταγγέλλει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) Γιώργος Παπαρσένος εισπράττει 8.500 ευρώ μηνιαίως, ενώ «φρόντισε» ακόμα 45 συναδέλφους του οι οποίοι εισπράττουν από 5.000 έως 7.500 ευρώ μηνιαίως.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ανώτατος μισθός δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 4.750 ευρώ μεικτά!

Ο βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνει πως αυτή τη μικρή «λεπτομέρεια» κατάφεραν να την παρακάμψουν βασιζόμενοι «σε δήθεν νομικές γνωμοδοτήσεις δικηγόρων της εταιρίας».

Ποιος είναι όμως ο κύριος Παπαρσένος που συνεχίζει τα εισπράττει τους προκλητικούς μισθούς;

Πρόκειται για τον αδελφό του άλλου κύριου Παπάρσενου στην Ελβετία που ανέλαβε να υπερασπίσει τον Ανδρίκο Παπανδρέου απέναντι στην έρευνα της εφημερίδας LaLiberte.

Φαίνεται τα “GoldenBoys” του πρωθυπουργού της τρόικας και του Μνημονίου κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου συνεχίζουν το «φαγοπότι» στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Ο κ. Ντινόπουλος κάνει λόγο για «ακραία μορφή κακό-διοίκησης » και για «βαθύ κράτος» το οποίο πλήττει την κοινωνία και την ίδια την ΔΕΣΦΑ, θέτοντας το θέμα υπόψιν του κ. Στουρνάρα.

Αλήθεια, γνωρίζει ο κ. Στουρνάρας για αυτές τις προκλητικές αποδοχές ή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πώς θα κόψει μισθούς και συντάξεις;

Πηγή: newsbomb.gr

———————————————————————————————

Απάντηση της ΔΕΣΦΑ για τους μισθούς της εταιρείας

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΕΣΦΑ:

«Έπί δημοσιεύματος την 6/2/2013 με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Α. Ντινόπουλου προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με την οποία δεν έχουν τηρηθεί οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας που αφορούν μειώσεις του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων στον ΔΕΣΦΑ, αλλά ότι δήθεν υφίστανται υπέρογκοι μισθοί για ορισμένους υπαλλήλους μας, σας γνωρίζουμε τα εξής, προς αποκατάσταση της αλήθειας :

1. Η εταιρία ΔΕΣΦΑ ΑΕ, συμμορφουμένη στις διατάξεις της κειμένης νομοθεσίας, έχει προβεί σε όλες τις περικοπές και μειώσεις των μισθών, αποζημιώσεων και μισθολογικών παροχών του προσωπικού της, που προβλέπονται από την νομοθεσία που εφαρμόζεται σε αυτήν (αρχικά με τις διατάξεις του ν. 3833/2010, όπως τροποποιήθηκε στην συνέχεια με τις διατάξεις του Ν. 3845/2010, με τις οποίες επήλθε περαιτέρω μείωση των αποδοχών, αποζημιώσεων κλπ των εργαζομένων, ενώ υπήρξε περικοπή και στα επιδόματα εορτών και αδείας).

2. Περαιτέρω, στην εταιρεία μας εφαρμόσθηκε το άρθρο 31 παρ. 1 β του ν. 4024/2011 περί συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων, ενιαίου μισθολογίου, εργασιακής εφεδρείας κλπ με τις διατάξεις του οποίου το μισθολογικό κόστος περιορίσθηκε από την 1/11/2011 και εντεύθεν για κάθε χρήση, σε ποσοστό 65% του μισθολογικού κόστους της χρήσης 2009.

3. Ουδείς από τους εργαζομένους στην εταιρεία μας εξαιρέθηκε από τις ανωτέρω μισθολογικές περικοπές, αλλά σε όλους εφαρμόσθηκαν οι διατάξεις του νόμου, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

4. Σε ό,τι αφορά τις αποδοχές του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο τελευταίος αμείβεται σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις με περικεκομμένες αποδοχές και δη με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 3833/2010 και είναι απολύτως αναληθές, ότι δήθεν αμείβεται με 8.500 ευρώ μηνιαίως. Σημειώνεται μάλιστα, ότι με δική του πρωτοβουλία έχει παραιτηθεί από τις αποζημιώσεις που εδικαιούτο από την συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (από την έναρξη της θητείας του μέχρι σήμερα) καθώς και από το κίνητρο απόδοσης, που επίσης δικαιούται.

5. Περαιτέρω, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4024/2011, περί ενιαίου μισθολογίου κλπ όπως τροποποιήθηκε και εφαρμόζεται στην εταιρεία μας, η τελευταία με το πέρας εκάστου τριμήνου εντός του έτους 2012 υπέβαλε, όπως υποχρεούτο, στην Ειδική γραμματεία των ΔΕΚΟ και από 1/1/2013 στο Υπουργείο Οικονομικών αναλυτικά ποσοτικά στοιχεία για τον έλεγχο της τήρησης των ανωτέρω μισθολογικών περιορισμών, και, από τον διενεργηθέντα έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο της Γραμματείας ΔΕΚΟ όσο και του Υπουργείου Οικονομικών διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία μας τηρεί απαρεγκλίτως τις διατάξεις του νόμου και ότι σε ουδεμία παράβαση ή πλημμέλεια υποπέσαμε όσον αφορά την τήρηση των εφαρμοζομένων διατάξεων. Τα στοιχεία του μισθολογικού μας κόστους τηρούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και βρίσκονται στην διάθεση των αρμοδίων εποπτευουσών αρχών.

6. Τέλος σημειώνεται, ότι τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας μας ως Διαχειριστού του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, στα οποία περιλαμβάνεται και το μισθολογικό κόστος ελέγχονται και εγκρίνονται και από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία έχει εν προκειμένω εγκρίνει τα σχετικά ποσά».

Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2013

Πηγή: newsbomb.gr

—————————————————————————————-

Νέο σφυροκόπημα Ντινόπουλου σε Στουρνάρα για τους φίλους Παπανδρέου

 

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για το μισθολογικό φαγοπότι στη ΔΕΣΦΑ δίνει ο βουλευτής της ΝΔ κ. Αργύρης Ντινόπουλος ξεσκεπάζοντας παράλληλα το «παρεάκι» του Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Ντινόπουλος προκάλεσε σεισμικές δονήσεις στη ΔΕΣΦΑ όταν αποκάλυψε το μισθολογικό «πάρτι» που συνεχίζει η διοίκηση εν μέσω κρίσης.

Πρωταγωνιστής, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ και κολλητός φίλος του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, κ. Γιώργος Παπαρσένος, ο οποίος εισπράττει 8.500 ευρώ μηνιαίως, ενώ φροντίζει και τα GoldenBoysτης επιχειρήσεις τα οποία εισπράττουν από 5.000 έως 7.500 ευρώ μηνιαίως.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαρσένος είναι ο αδελφός του άλλου κύριου Παπαρσένου στην Ελβετία που ανέλαβε να υπερασπίσει τον Ανδρίκο Παπανδρέου απέναντι στην έρευνα της εφημερίδας La Liberte.

Μετά τις αποκαλύψεις του κ. Αργ. Ντινόπουλου η ΔΕΣΦΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τις καταγγελίες περί υπέρογκων μισθών, τονίζοντας πως η εταιρεία έχει προβεί σε όλες τις περικοπές και μειώσεις των μισθών, αποζημιώσεων και μισθολογικών παροχών του προσωπικού της, που προβλέπονται από την νομοθεσία.

Ο βουλευτής της ΝΔ ωστόσο συνεχίζει το… «σφυροκόπημα» και με νέα ανακοίνωση σήμερα δίνει σκληρή απάντηση τόσο στην εταιρεία όσο και στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ενώ γνωρίζει για τις προκλητικές αποδοχές των «Χρυσών παιδιών» της ΔΕΣΦΑ, κάνει τον… «Κινέζο» – επηρεασμένος ίσως από τις συχνές επισκέψεις στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι!

Ο κ. Ντινόπουλος καταγγέλλει σήμερα ότι «στη ΔΕΣΦΑ αρνούνται να εφαρμόσουν το Μνημόνιο 3 και να περικόψουν τις αποδοχές τους στο ανώτατο όριο των 4.750 ευρώ τον μήνα, ισχυριζόμενοι ότι έκαναν ήδη … μεσοσταθμικές περικοπές αφού έπαιρναν … 16 μισθούς τον χρόνο και έτσι μπορούν τώρα να είναι εντάξει με τα 5.000 έως 7.500 ευρώ τον μήνα»!

Ο βουλευτής της ΝΔ «βγάζει στη φόρα» την παρέα του πρωθυπουργού της τρόικας και του Μνημονίου, κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος φρόντισε και μετά την αποχώρησή του από τον πρωθυπουργικό θώκο να «βολέψει» τα «δικά του παιδιά».

Φαίνεται πως για τους «κολλητούς» υπάρχουν χρήματα και μάλιστα «νόμιμα», όπως υποστηρίζουν, αφού έχουν βρει «παραθυράκια» σε νόμους για να δικαιολογούν τους παχυλούς μισθούς τους.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Ντινόπουλος, «ο διευθύνων σύμβουλος βάζει τους δικηγόρους της ΔΕΣΦΑ να γνωμοδοτούν ότι ο ίδιος μπορεί να αμείβεται με Νόμο του 2010 που του επέτρεπε να παίρνει μέχρι και 14.000 ευρώ τον μήνα !

Θέμα τίθεται και με την ΡΑΕ ( Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) που η ΔΕΣΦΑ λέει στην ανακοίνωσή της ότι ενέκρινε αυτούς τους προκλητικούς μισθούς !

Τι έχετε να πείτε για όλα αυτά κ. Στουρνάρα; Γιατί συνεχίζεται να καλύπτεται τα «ρουσφέτια» στα GoldenBoysτου κ. Παπανδρέου; Γράφει πουθενά ότι το Μνημόνιο 3 εφαρμόζεται επιλεκτικά σε μισθωτούς και συνταξιούχους;

Διαβάστε όλα τα καινούρια στοιχεία στην νέα ερώτηση που κατέθεσε σήμερα (07-02-12) ο Αργύρης Ντινόπουλος στις φωτογραφίες.

 01

02

 

Πηγή: newsbomb.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s