Gallery

Γιάννης Αλαφούζος και ΣΚΑΪ: για εμάς, τέλος

Ο Γιάννης Αλαφούζος, εκτός από την εμπλοκή του – για όποιο λόγο και αν την έκανε – στον Παναθηναϊκό, διαθέτει και μέσα ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, κλπ). Στον Παναθηναϊκό, μπορεί να κάνει, ότι θέλει. Αφορά τους φίλους της ομάδας του να τον κρίνουν και να κρίνουν αν θα διαθέσουν τα χρήματά τους στην Παναθηναϊκή Συμμαχία του κ. Αλαφούζου.

Ο ΣΚΑΪ όμως, μας αφορά όλους. Και όχι μόνο γιατί χρησιμοποιεί δημόσιο αγαθό, τις συχνότητες που του έχουν διατεθεί, αλλά γιατί ως ενημερωτικός σταθμός συνεισφέρει στην άποψή μας για τα πράγματα, επομένως και στις αποφάσεις μας ως πολιτών. Σε αυτές τις αποφάσεις των πολιτών κρίνεται η τύχη όλων μας και φυσικά της χώρας. Στις αποφάσεις που λαμβάνονται με βάσει την εικόνα που λαμβάνουμε και από τα ΜΜΕ του κ. Αλαφούζου.

Τι με προβληματίζει; Ένα απλό γεγονός. Η ενημέρωση που παρέχει ο ΣΚΑΪ. Βλέπω ότι από τότε που ο κ. Αλαφούζος έχει εμπλακεί στον Παναθηναϊκό, η ομάδα του απολαμβάνει δυσανάλογα μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του κ. Αλαφούζου ( και οι προσπάθειες του κ. Αλαφούζου για να χρηματοδοτηθεί ο Παναθηναϊκός με τα χρήματα …των άλλων αποτελούν διαρκώς «κύριο» αθλητικό θέμα). Κατά συνέπεια, όπως αξιολογεί πλέον ο ΣΚΑΪ την επικαιρότητα, με ενημερώνει άρτια και γρήγορα για κάθε νέο της ομάδας του ιδιοκτήτη του, το οποίο υπερπαρουσιάζει σε σχέση με την υπόλοιπη αθλητική ειδησιογραφία. Άρα η ενημέρωσή μου από τα ΜΜΕ του κ. Αλαφούζου έπαψε να είναι πλήρης και η  αξιολόγηση της θεματολογίας του να υπακούει στον κανόνα της «σημαντικότητας» της κάθε είδησης.

Δικαίως, κάποιος, θα αναρωτηθεί: και θα σταματήσεις να ενημερώνεσαι από τα ΜΜΕ του κ Αλαφούζου επειδή τα αθλητικά του «χρωματίσθηκαν»; Εδώ ο κόσμος καίγεται …

Αναρωτιέμαι. Αν η ενημέρωση που μου παρέχουν τα ΜΜΕ του κ. Αλαφούζου μπορεί τόσο εύκολα να χάνει την πληρότητά της και να ακυρώνει το κριτήριο της «σημαντικότητας» στην αξιολόγηση των ειδήσεων υπέρ της ομάδας που επιλέγει ο κ. Αλαφούζος, δεν είναι εύλογο να προβληματισθώ μήπως αυτό συμβαίνει και στα πιο σοβαρά θέματα, στα οποία κρίνεται η ζωή μας, υπέρ των απόψεων ή και των διαθέσεων του  κ. Αλαφούζου;

Γι’ αυτό, για εμένα τα ΜΜΕ του κ. Αλαφούζου τέλος. μέχρι να με πείσουν και πάλι. Δόξα τω θεώ, υπάρχουν τόσα άλλα ΜΜΕ – κυρίως διαδικτυακά –  για να ενημερωνόμαστε. 

Σημ: Αφορμή, προφανώς και τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αποτέλεσε – και παρατίθεται στη φωτό – η παρουσίαση της ανταλλαγής ανακοινώσεων σήμερα, μεταξύ Παναθηναϊκής Συμμαχίας και Ολυμπιακού. Η χρονική σειρά ήταν: ανακοίνωση Παναθηναϊκής Συμμαχίας (του κ. Αλαφούζου), απάντηση Ολυμπιακού, ανταπάντηση Παναθηναϊκής Συμμαχίας.  Στο site του ΣΚΑΪ, όπως βλέπετε στη φωτό, στα τρία κύρια θέματα υπάρχουν εμφατικά οι δύο πράσινες ανακοινώσεις και …ω του θαύματος, έχει εξαφανισθεί η ενδιάμεση του αντιπάλου του κ. Αλαφούζου. Να μην σχολιάσω φυσικά πόση …σοβαρότητα δείχνει, σε μια ημέρα γεμάτη αγωνιστική δράση τα δύο στα τρία κύρια θέματα του ΣΚΑΪ, να είναι οι ανακοινώσεις της Παναθηναϊκής Συμμαχίας (του κ. Αλαφούζου).

Σχετικό: Ο “πράσινος” ΣΚΑΪ & η ενημέρωση των οπαδών του Παναθηναϊκού

Σχολιάστε