Gallery

Κυριακή Γιαννακίδου: η νέα ΓΓΑ

Tελικά έπειτα από πέντε-δέκα υποψηφίους γενικούς γραμματείς ο κλήρος έπεσε στην Κυριακή Γιαννακίδου, που έχει όλα τα καλά για να αναλάβει τη θέση.

Δηλαδή είναι από τη βόρεια Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, και έχει τόσο κράτος και συνδικαλισμό στο βιογραφικό της, που ακόμα και ο Τσίπρας θα την εγκρίνει.

 

Ενδεικτικά αναφέρω: καθηγήτρια φυσικής αγωγής σε γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης και στο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος, του Δ.Σ. του Συλλόγου Προπονητών Στίβου Βορείου Ελλάδος, της Τεχνικής Επιτροπής Αθλητισμού, της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Συντονιστικής Επιτροπής Αθλητισμού Ν. Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Φίλων Ιστορικού Αρχείου Ποντιακού Ελληνισμού, του Συλλόγου Γυναικών Τριλόφου Θεσσαλονίκης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριλόφου Θεσσαλονίκης, του Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου Γυναικών «Η Καλλιπάτειρα», και βεβαίως βεβαίως από το 2002 μέχρι το 2004 διευθύντρια του πάντα δημοφιλούς αθλητικού και πολιτιστικού θεσμού της Ελληνιάδας, της αγαπημένης διοργάνωσης των νέων της Ομογένειας.

 

Της Ελληνίδας, που όταν είχε ανακοινωθεί είχε προκαλέσει τη μήνιν του «Ριζοσπάστη», αφού στα αθλήματά της περιλαμβανόταν το «αμερικανόπνευστο μπέιζμπολ», με το οποίο θα επιχειρείτο η «χειραγώγηση των νέων αποδήμων». Της Ελληνιάδας, που είχε φάει μόλις 183 χιλιάρικα την πρώτη χρονιά της διοργάνωσής της το 2003, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ερώτηση στη Βουλή της μακεδονομάχου Χρύσας Αράπογλου για το niggardly sum και απάντηση της απαράμιλλης Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, ότι «η συμμετοχή, όσο και η εν γένει εμβέλειά του (σ.σ.: του εγχειρήματος) δεν είναι δυνατόν να κριθούν ικανοποιητικές. Ο επιδιωκόμενος στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την καθιέρωση ενός θεσμού ικανού να καταστεί πραγματικά ενοποιός και αντιπροσωπευτικός του Ελληνισμού και ενισχυτικός των δεσμών των αποδήμων με τη Μητρόπολη, συγκεντρώνοντας το απάνθισμα των Ελλήνων δημιουργών, καλλιτεχνών και αθλητών της ομογένειας». Για τέτοιο σουξέ μιλάμε.

 

Της Ελληνίδας, που δεν στηρίχθηκε αρκετά, όπως φαίνεται και από την ομιλία του 2007 της Σοφίας Σακοράφα, που τότε μιλώντας σε άψογα «πασόκ» είχε πει: «Σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης πρέπει να ενισχύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του λαού, προκειμένου να προσφέρουν στο μεγάλο πολυπολιτισμικό συλλέκτη και να μην αφομοιώνονται απ’ αυτόν. (…) Σε συνθήκες κρίσης του αθλητικού ιδεώδους η σύνδεση του αθλητισμού με τον πολιτισμό, καθώς και η σύνδεση του αθλητισμού με τις αξίες της ιστορικής μνήμης και της ελληνικότητας, αποτελούν δυναμική έξοδο προς τα μπρος». Και προσθέτοντας προς το τέλος, ότι «είμαστε όλοι εδώ παρόντες, κύριε πρόεδρε, να βοηθήσουμε σ’ αυτή την προσπάθεια, άνθρωποι οι οποίοι έχουν δουλέψει σε συγκεκριμένα αθλήματα, αγωνίσματα. Θέλουμε να βοηθήσουμε.

 

Υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι έχουν δουλέψει. Και επίσης θα ήθελα να τονίσω αυτό που άκουσα και προχθές στην επιτροπή από τον εκπρόσωπο της Ωκεανίας, ότι είναι κρίμα αυτοί οι άνθρωποι να αυτοχρηματοδοτούν αυτές τις προσπάθειες, από μόνοι τους να τις προωθούν και εμείς να είμαστε απόντες απ’ αυτή την προσπάθεια». Ενα κομμάτι που θα έπρεπε να έχει προσεχθεί περισσότερο, αφού όχι μόνο αποκαλύπτει ότι «υπάρχουν βουλευτές που έχουν δουλέψει», αλλά ότι είναι κρίμα αυτές οι προσπάθειες να αυτοχρηματοδοτούνται και «εμείς» να… «είμαστε απόντες από αυτή την προσπάθεια».

 

Καλά έκανε ο Αντώνης Σαμαράς και ξηγήθηκε Γιαννακίδου. Πόσο θα κρατήσει η κυβέρνηση; Τέσσερις μήνες; Να την τυλίξω στις έξι; Και μετά γιατί να ψάχνεται ο Αλέξης; Αλλάζει τον Ιωαννίδη, βάζει τη Σακοράφα και πάμε όλοι μαζί για μία, δύο, πολλές Ελληνιάδες.

Πηγή: sday.gr

Σχολιάστε